Frivilliga Radioorganisationen

FRO Skåne Nordväst

Kontaktinformation

FRO Skåne Nordväst
Ulf Palm
Dalhemsvägen 87 A
254 60 HELSINGBORG
E-post: skanenordvast@fro.se

Välkommen till FRO Skåne Nordväst

karnanFRO är en organisation för de som är intresserade av radio- och IT-kommunikation, av båda könen och i alla åldrar. Avdelningen är en del av förbundet FRO Skåne. Våra huvudsakliga uppgifter är att rekrytera och utbilda sambandspersonal för befattningar i hemvärnets staber och inom den civila katastrofberedskapen. Vi i den lokala avdelningen medverkar även med personal och utrustning vid andra tillfällen då ett bra samband kan behövas för att förhindra skada eller rädda och skydda liv, exempelvis säkerhets- och resultatrapportering vid tävlingar.

I likhet med Helsingborgs stads medeltida borg så värnar vi trygghet i samhället
där vi samlas under parollen
"Radio, data och tele i samhällets tjänst"
.

Arbetshelg

Vi har haft en arbetshelg med mycket gjort...
Fredagen den 5/7 gjorde vi antennarbeten vid vår lokal på Berga. Kortvågsantennen ersattes och detsamma för vår "scannerantenn". VHF-dipoolen riktades om och en del kabelarbete färdigställdes.

Lördagen den 6/7 gjorde vi en totalrenovering av Beredskapsmuseets värnantenn, som hade blåst sönder till oigenkännlighet.

Söndagen den 7/7 flyttade vi DMR-repeatern från Helsingborg till Åstorp. Det bör vara bra mobil täckning på E4/E6 i nordvästra skåne nu med antennen ca 80m över havet. Och vi ska troligtvis höja den ännu mer i höst.

Bilder från Berga får vi avstå ifrån eftersom det är inne på militärt område.
bermus 190706 1 bermus 190706 2
Bilder från Beredskapsmuseet
ast 190707
Bild från antennmontering i Åstorp

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära dig

Sök